Ápolási

útmutató

Műszempilla építés előtt jó ha tudod, hogy:

A műszempilla applikálását megelőző napon lehetőség szerint már:
1., Ne sminkeld magad, legfőképp ne spirálozd a szempilláidat.
2., Ne használj olajos összetételű sminklemosót, arckrémet, szemránckrémet, ezek sajnos negatív hatással vannak a ragasztás élettartamára.
3., Kozmetikai arckezeléseket ütemezd az építés előtti időszakra, például gőzöléses arckezelések.
4., Műszempilla építés előtt ne daueroltasd és ne festesd szempillafestékkel a szempilláidat.
5., Lehetőség szerint az időpontodat megelőző napon legkésőbb moss hajat vagy menj el fodrászhoz, mivel a felhelyezést követő 48 órában a műszempilláidat nem érheti víz és a hajszárító melege sem tesz jót a ragasztó száradási idejének.
6., Megbetegedés, influenza vagy gerinc, - derékfájdalom esetén időben mondd le, illetve módosíttasd az időpontod, ilyen esetekben megfertőzhetsz másokat, illetve neked sem kényelmes betegen mozdulatlanul feküdni az applikálás alatt.

A műszempilla építésre érkezz:
1., Smink nélkül, az applikálás előtti smink eltávolítás befolyásolhatja a felhelyezett műszempilla tartósságát. Szabad szemmel nem látható sminkmaradványok maradhatnak a természetes szempillákon, amik megakadályozhatják a műszempilla tapadását.
2., Kontaktlencséd az applikálás előtt távolítsd el, ha szükséges hozz magaddal ehhez szükséges tartót és folyadékot.
3., Időben érkezz a műszempilla építésre, ha utánad is érkezik vendég és túl sokat késel sajnos nem lesz időm megépíteni a műszempilládat.

Utóápolás a műszempilla építését követő 48 órában:

1., Minden új szett és töltés után is szigorúan fontos betartani, hogy a műszempillákat nem érheti víz 48 órán keresztül.
2., Ne menj szoláriumba, szaunába, uszodába, gőzbe (kerüld a zuhanyfülkében történő tusolást), főzést, mivel a túlzott meleg, a magas páratartalom nem tesz jót a ragasztó száradásának.
3., Ebben a 48 órában a sírás sem tesz jót az új pilláknak, mivel ez is nedvesség. Légy vidám :
4., Az első 48 órában kerüld a szemkörnyéki krémeket és a szem körüli smink készítményeket.

Utóápolás 48 óra elteltével :

Már bármit tehetsz amit az első 48 órában nem lehetett, viszont fontos betartani, hogy:
1., Ne dörzsöld a szemed és ne tépkedd a szempilláidat, ne próbáld leszedni a saját pilláról a műszempillát.
2., 48 órát követően már érheti víz a pilláidat. Kötelező tisztítani a szempilláidat, mert különböző szennyeződések például: izzadság, por, sminkmaradvány, csipa, könny és mindenféle baktérium is megtelepedhet köztük, ami higiéniás hiányosságok miatt szemhéjgyulladáshoz is vezethet, de akár szempillák között atka is megtelepedhet. A szempillák tisztításához speciális szempillasamponok is igénybe vehetőek. Természetes, ha közben 1-2 tincs vagy pilla kiesik, hiszen naponta több is kihullhat.
3., Sminklemosáshoz ne használj olajos bázisú lemosót, vagy krémeket. Ne használj vízálló smink készítményeket mert azokat csak az imént említett lemosókkal lehet eltávolítani. Használj natúr micellás vizet és szálmentes vattakorongot. Az olajos lemosó kedvezőtlen hatással van a ragasztóra szerkezetére.
4., Ne spirálozd a műszempillát. Attól nem lesz sem szebb, sem hosszabb. Letisztítani sajnos sokszor nem lehet, emiatt előfordulhat, hogy le kell oldani a műszempilládat.
5., Az alvási szokások kedvezhetnek és ronthatnak is a szempillák élettartamán, például, ha csak az egyik oldaladon alszol, ott hamarabb kihullhatnak a szempillák, ha többet alszol a hátadon tartósabb szettet tudhatsz magadénak.
6., A szempilláidat minden nap fésüld át a pillakefével.
7., Lézeres szemműtétek előtt mindenképp távolíttasd el a műszempillát és azt követően tartsd be az orvosi utasítást, hogy mennyi idő múlva lehet újra műszempillát applikálni.
8., Szemhéjtetoválás előtt távolíttasd el a műszempillát és azt követően tartsd be a tetováló szakember utasítását, hogy mennyi idő múlva lehet újra műszempillát applikálni.

Bármilyen kérdésed van műszempilla építéssel kapcsolatban?